• Man - Fre 10.00 - 18.00
  • Tveitenveien 16, 3186 Horten, Norway
  • +47 47 17 39 95

Personvern

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger i forbindelse med kjøp og andre henvendelser på Johannessen ServLab nettsider. Her finner du informasjon om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har.

Johannessen ServLab, organisasjonsnummer 984 021 860 (heretter «vi«) er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger.

Servlab.no er en del av Johannessen ServLab, organisasjonsnummer 984 021 860, som eies av 100% av Håvard Johannessen.

 

Hvilke personopplysninger behandler vi?

Kort fortalt:

Vi samler inn og behandler informasjonen du oppgir, kjøps- og ordrehistorikk, samt din respons på kommunikasjon fra oss.
Fortell meg mer:

Vi behandler både personlig identifiserbar informasjon og ikke-personlig identifiserbar informasjon. Vi behandler ikke sensitive personopplysninger om deg i våre systemer.

Vi samler inn og behandler følgende opplysninger om deg som kunde:

  • Navn, adresse, e-post, telefonnummer og fødselsdato. For å kontrollere at opplysningene er riktige, kan disse sjekkes mot eksterne registre, som for eksempel adresseregistre.
  • Din respons på generelle kampanjer, e-post, SMS-utsendelser og innlogget aktivitet
  • Historikk på medlemskap, abonnement og kjøpshistorikk

Vi kan kontakte deg via e-post, SMS, vanlig post eller andre alternativer ut fra de samtykker du selv avgir.
Våre nettsider benytter informasjonskapsler / cookies. Disse lagres lokalt i nettleseren på din enhet, og brukes for å huske innstillinger og tilpasninger du har gjort, til å målrette annonser, samt for å måle og analysere brukeratferd. Vi benytter Google Analytics til webanalyse. Ingen av opplysningene som samles inn her, brukes til å identifisere enkeltpersoner. Her kan du lese mer om vår bruk av cookies og hvordan du selv kan endre innstillingene.

 

Hva bruker vi dine personopplysninger til?

Kort fortalt:

Vi benytter informasjonen om deg til å fullføre bestillinger du gjør og for å kunne besvare eventuelle spørsmål du måtte ha hos kundeservice.

Dersom du har takket ja til det, benytter vi den også til å sende deg nyheter og tilbud.
Fortell meg mer:

Vi benytter informasjonen vi har om deg til følgende:

  • For å administrere ditt kundeforhold, abonnement eller medlemskap
  • For å kunne besvare dine henvendelser til kundeservice
  • For å gi deg tilbud og kommunikasjon i tråd med de samtykker du har gitt
  • Analysere kjøpshistorikk
  • Målrette vår digitale markedsføring, f.eks. vise deg informasjon, tilbud eller anbefalinger på Facebook, Google o.l. som er skreddersydd dine preferanser og dine interesser eller målrette markedsføringen mot publikum som tilsvarer våre eksisterende brukere. Vi kan bl.a. benytte oss av Facebook Custom Audiences (Egendefinerte publikum), der opplasting av telefonnummer og / eller epost-adresse fra våre kundelister matches mot opplysninger registrert hos Facebook i den hensikt å redusere risikoen for å vise deg irrelevant reklame. Informasjonen som oversendes blir kryptert og siden slettet hos tjenesten.

Vi vasker opplysninger om adresse mot eksternt register for å sikre at vi har oppdaterte opplysninger. Kjøpshistorikk oppbevares i fem år. Deretter slettes dine detaljer.

 

Hvem behandler dine personopplysninger (databehandlere)

Kort fortalt:

Vi beholder all informasjon internt og gir det ikke videre til tredjepart, med mindre de jobber på oppdrag for Johannessen ServLab, i henhold til det som er beskrevet under Hva bruker vi dine personopplysninger til.
Fortell meg mer:

Kundeservice utføres av Johannessen ServLab. Regnskap utføres hos Johannessen ServLab

Flere selskaper behandler dine kundeopplysninger. Slike selskaper er databehandlere og skal etter avtale med oss behandle personopplysningene dine i henhold til de databehandleravtaler som er inngått. Vi pålegger databehandleren å sørge for en forsvarlig informasjonssikkerhet og sletting av personopplysninger.

Følgende selskap hos Johannessen ServLab er sentrale når dine opplysninger behandles:

  • Johannessen ServLab for pakking og fakturering av varer

Følgende selskap utenfor Johannessen Servlab er sentrale når dine opplysninger behandles:

  • Conta Inkasso AS for behandling av inkassokrav
  • Stripe for korttransaksjoner
  • Vipps for mobilbetalinger
  • Bring for utsendelse av varer

 

Hvem har tilgang til dine personopplysninger?

Kort fortalt:

Kun ansatte i Johannessen Servlab som har behov for å behandle din informasjon har tilgang til det. Dine data håndteres etter dagens strenge sikkerhetskrav.
Fortell meg mer:

Vi har rutiner for internkontroll for å sikre korrekt håndtering og sikring av personopplysninger. Personopplysningene blir behandlet i flere IT-systemer som alle har strenge krav til informasjonssikkerhet. All tilgang til systemene er tilgangsstyrt, og kun ansatte hos oss og Johannessen ServLab som skal jobbe med opplysningene vil ha tilgang til dem.

 

Deling av personopplysninger

Kort fortalt:

Dine personopplysninger holdes internt, med de unntakene vi har beskrevet i punktene ovenfor.

 

Fortell meg mer:

Vi vil ikke dele eller utlevere personopplysninger på andre måter enn beskrevet i vår personvernerklæring, med mindre vi er rettslig forpliktet til dette eller får ditt samtykke.

  • Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for oss. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene.  Mer informasjon under eget punkt Hvem behandler dine personopplysninger.
  • Ved mistanke om lovbrudd eller svindel vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring.

 

Innsyn i personopplysninger

Kort fortalt:

Du kan se hvilken informasjon vi har om deg på Min Side. Der kan du endre personopplysninger og samtykker.

 

Fortell meg mer:

På Min side kan du enkelt vedlikeholde dine nyhetsbrev og samtykker. Der har du innsyn i dine personopplysninger og kan endre disse, og du kan se din kjøpshistorikk.

Kundeservice skal kontaktes dersom du behøver å endre opplysninger som du ikke selv kan endre på Min side.
Du har rett til å motta de personopplysningene vi har om deg og overføre dem til deg selv eller en annen behandlingsansvarlig. Denne retten omfatter kun data du selv har gitt oss. For å gjøre det enkelt for deg kan du på Min side hente ned dine personopplysninger i et strukturert og maskinleselig format egnet for dataportabilitet.

Dersom du har spørsmål til vår behandling av personopplysninger eller mener at vi ikke oppfyller våre forpliktelser overfor deg med hensyn til hvordan vi behandler personopplysningene dine, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss. Se eget punkt for kontaktinformasjon.

 

Du har også rett til å klage til Datatilsynet:

Datatilsynet
Postboks 8177
0034 Oslo
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Telefon: 22 39 69 00

 

Sletting av personopplysninger

Kort fortalt:

Vi sletter all informasjon om deg etter at ditt kundeforhold eller medlemskap har vært passivt i fem år. Du kan selvsagt be om at vi sletter informasjon om deg før dette.

 

Fortell meg mer:

Vi lagrer kundedataene for å oppfylle formålet med behandlingen, for å yte god service og så lenge kundeforholdet ditt er aktivt. Ønsker du at data om deg slettes, tar du kontakt med vårt Personvernombud.

Ditt kundeforhold regnes som passivt etter avsluttet medlemskap eller abonnement, eller etter siste bestilling. Når ditt kundeforhold og/eller medlemskap har vært passivt i fem år, slettes dine kundeopplysninger.

 

Sikkerhet

Kort fortalt:

Når du er logget inn, er alle data kryptert, og dataene lagres i sikre lokaler. Bankkortinformasjon lagres ikke hos oss, men sendes kryptert til kredittkortselskapet. Der vi bruker underleverandører, sikrer vi at de følger samme strenge krav som Johannessen ServLab.

 

Fortell meg mer:

For at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, investeres det mye i å oppdatere, vedlikeholde og sikre systemene våre mot inntrengere. Vi bruker SSL-sertifikater, brannmurer, antivirusprogrammer og andre tekniske tiltak i henhold til bransjestandarder for å redusere risikoen for uautorisert tilgang til personlige data. Når du blir bedt om å oppgi personopplysninger på nettsiden, skjer det alltid via en sikker, kryptert forbindelse (SSL).

Kun ansatte hos Johannessen ServLab og våre underleverandører som trenger tilgang til personopplysningene dine for en bestemt oppgave, vil ha tilgang til personopplysningene. Dersom det brukes underleverandører for lagring og behandling av personopplysninger, inngås databehandleravtaler som sikrer at disse har samme forpliktelser som Johannessen ServLab.

 

Kontaktinformasjon

Vi har et eget personvernombud for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Har du spørsmål til hvordan vi behandler dine personopplysninger, kan du kontakte personvernombudet på e-postadressen firmapost@servlab.no. Merk henvendelsen med Personopplysninger.

Du kan også ringe på telefon 47 17 39 95 eller sende et brev til adressen nedenfor med kopi av legitimasjon (førerkort/pass):

Personvernombud
Johannessen ServLab
Tveitenveien 16
3186 Horten

 

Har du spørsmål knyttet til endring av personlige opplysninger, kan du kontakte vår kundeservice på telefon 47 17 39 95. Se gjerne vår Kundeservice-side på nettsiden for flere detaljer.

 

Endringer

Kort fortalt:

Vi kan endre innholdet i samtykkevilkår og personvernerklæring. Om endringene krever nytt samtykke fra deg, blir du spurt om dette når du logger inn.

 

Fortell meg mer:

Johannessen Servlab forbeholder seg retten til å endre disse vilkårene såfremt endringene er i tråd med den til enhver tid gjeldende lovgivning. Ved større endringer vil vi informere om dette på nettsiden, eller du informeres neste gang du logger deg inn. Enkelte endringer kan kreve et nytt samtykke av deg.

 

 

 

Se informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler

Vi bruker forskjellige typer informasjonskapsler / cookies på nettsidene våre for å forbedre nettsidene og brukeropplevelsen, eller til markedsføring.

Ved å bruke Servlab.no samtykker du til at vi kan sette informasjonskapsler (cookies) i din nettleser.

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Vi bruker informasjonskapsler til forskjellige formål. Noen informasjonskapsler er helt nødvendige for funksjonaliteten på nettsiden, mens andre blir brukt til å forbedre brukeropplevelsen. En del informasjonskapsler settes av tredjeparts leverandører (f.eks. Google og Facebook) til å vise annonser basert på dine besøk på denne og andre nettsider.

 

 

 

Hvordan velge bort eller slettte informasjonskapsler

Du kan når som helst slette og blokkere informasjonskapsler fra denne nettsiden, men du kan da kan oppleve at enkelte funksjoner ikke fungerer optimalt. Vanligvis finnes valget i et menypunkt i nettleseren som heter «Innstillinger» eller «Verktøy».

Slik kan du velge bort informasjonskapsler i:

Du kan lese mer om hvordan du sletter informasjonskapsler i din nettleser på nettvett.no.

Oversikt over informasjonskapsler

Funksjonelle / Tekniske formål

Disse informasjonskapslene sørger bl.a. for å huske at du er logget inn, hva du legger i handlekurven og hvor langt du har kommet i en bestilling.

 

Cookie Hensikt Utløpsdato
checklogin Brukes for å holde rede på om bruker er innlogget. Når nettleseren lukkes
salto_uuid Uklassifisert 1 måned
cd_np_undefined Husker at varsel om nyhetsbrevpåmelding har vært vist. Lagrer ikke personlig eller identifiserende informasjon. 2 år
JSESSIONID Husker dine handlinger og valg på sidene. Lagrer ikke personlig eller identifiserende informasjon. Når nettleseren lukkes

 

Analytiske formål

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics for å analysere brukeradferd og trafikk på nettsiden. Formålet er å forbedre funksjonalitet, brukervennlighet og innhold. Eksempler på statistikk er hvor mange som besøker siden, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra, hvilke nettlesere som benyttes. Vi analyserer også søkeord som det søkes etter når man bruker søkemotoren på nettsiden, for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettsiden til deg som enkeltperson.

Om du ikke ønsker at Google Analytics skal samle dine besøksdata, kan du installere Google Analytics opt-out.

 

Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
_ga Google Brukes til å skille mellom brukere. ID kan ikke spores til bruker. 2 år
_gid Google Brukes til å skille mellom brukere. ID kan ikke spores til bruker. 1 dag
_gat Google Brukes til å begrense antall forespørsler mot nettstedet. 1 minutt

 

Tredjeparts informasjonskapsler og sporingspiksler

Vi bruker informasjonskapsler fra tredjepartsaktører for å kunne gi våre kunder en god brukeropplevelse og til å måle effekten av og vise mer relevante annonser. Informasjonskapslene registrerer ingen personlige opplysninger på nettsiden og dataene er anonymisert.

Merk at enkelte tjenester / annonseleverandører kan sette ytterligere informasjonskapsler fra underleverandører, og det avhenger blant annet av hvilken side du ser på hos oss og også din nettleserhistorikk. Dermed kan det være at oversikten nedenfor ikke alltid er fullstendig.

  • I Chrome kan du trykke på informasjonsikonet oppe til venstre i adressefeltet for å se hvilke informasjonskapsler som settes på hver enkelt sidevisning. Du kan også laste ned plugins som Ghostery eller Disconnect.
Google Tag Manager

Vi bruker Google Tag manager til å administrere script som kjører på nettsiden. Google Tag Manager innhenter ingen informasjon selv.

Google Ads

Vi bruker Google Ads for å annonsere i Googles annonsenettverk. Du kan velge bort eller slå av personlig tilpasning av Googles annonser ved å gå til Googles annonseinnstillinger.

 

Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
CONSENT Google Settes av Google 20 år
NID Google NID-informasjonskapselen inneholder en unik ID som Google bruker til å huske preferansene dine og andre opplysninger, for eksempel foretrukket språk 6 måneder
1P_JAR Google Måler effekten av annonsering 6 måneder
IDE Google Doubleclick Måler effekten av annonsering 2 år

 

Facebook

Vi bruker Facebook-piksel, slik at vi kan nå deg med våre annonser på Facebook etter at du har besøkt nettsiden. Informasjonskapslene opprettes dersom du er logget på Facebook.

Du kan administrere annonseinnstillingene dine hvis du ønsker å kontrollere hva slags annonser du ser på Facebook.

Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
_fbp Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 3 måneder
act Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. Når nettleseren lukkes
c_user Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 3 måneder
datr Facebook Benyttes for sporing av mistenkelige brukerpålogginger 2 år
fr Facebook Benyttes for å forbedre relevansen i markedsføring via Facebook 3 måneder
pl Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 3 måneder
presence Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. Når nettleseren lukkes
sb Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 2 år
spin Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 1 dag
wd Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 1 uke
xs Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 3 måneder

 

Retningslinjer for personvern

servlab.no respekterer din rett til personvern og behandler dine personopplysninger i tråd med lover og regler i Personopplysningsloven og Datatilsynets retningslinjer.
Personvernet skal beskytte mot misbruk av dine personopplysninger og Personopplysningsloven skal bidra til at personopplysninger blir behandlet i samsvar med grunnleggende personvernhensyn.
På denne siden vil du finne informasjon om hvordan vi i Johannessen Servlab jobber med sikkerhet og personvern, og hvorfor og hvordan vi behandler informasjonen du gir oss når du bruker våre nettsider.
Her kan du få tilgang til dine person opplysninger ved å legge inn epost adressen din